Vi behöver din hjälp med Klädbytardagen!

För dig som vill hjälpa till finns flera pass att välja på och om man hjälper till på alla pass så får man möjlighet att förköpa under 2 timmar redan på fredagskvällen samt vara med på efterköpet på lördagen. För varje person som förköper/efterköper måste alla 3 pass genomföras. Om exempelvis två personer i en familj förköper måste alltså 6 pass genomföras.

Detta behöver vi veta när du anmäler dig (via personal@bytardag.se):

  • Namn och mejladress (givetvis)

  • Om du inte tänker fika på fredagen, fika på lördagen eller äta på lördagen (om du väljer pass i anslutning till detta), annars räknar vi med att du äter.

  • Specialkost om du kommer att äta på fredagen eller lördagen.

  • Om några barn kommer med så maten beräknas rätt.

  • Om du anmäler dig för lördagen under försäljningen kan du gärna nämna om du har erfarenhet av kassan eller lapprivningen

Följande pass finns att välja på och det är först till kvarn som gäller på alla:
Vi kommer inte att kunna ta hänsyn till önskningar om plats utan bara vilket pass ni önskar. Önskar ni vara på en annan plats får ni själva försöka hitta någon i schemat att byta med. Men om din önskan av plats handlar om att du exempelvis behöver sitta ner när du hjälper till är det helt ok.

Pass 1: Fredagen 31/3 från kl 14.50 tills vi är färdiga, ca kl 20. Du måste komma absolut senast 16 för att få räkna detta som ett pass. Under detta pass sorteras alla inlämnade saker. Ca klockan 18 bjuder vi på fika och informerar om helgen.

Pass 2 och 3: Lördagen 1/4 kl 9.00-14 samt 13.30-17.30 Här finns olika arbetsuppgifter både bland kunderna och bakom kulisserna, även sittande pass. Under förmiddagen byter vi av varandra för en fikapaus.

Vi äter lunch tillsammans kl 14.30.

Efter detta ska alla kläder sorteras på nytt och lokalerna ska ställas i ordning. Eftermiddagspasset varar ända till 17.30, med en avslutande samling som börjar 17.15. Om du inte kan stanna tills då får du välja ett annat pass.

För dig som vill sälja krävs ett säljnummer. Dessa släpps den 5/3 kl 9.00 på vår hemsida: www.bytardag.se För att kunna anmäla sig som säljare måste man ha en inloggning, så kolla upp detta i god tid.

Här följer lite information om barn på Klädbytardagen: Vi har ingen exakt åldersgräns på när barn får följa med som personal på Klädbytardagen. Ett bra sätt att tänka är att barnet ska kunna göra lite nytta, som att hjälpa till med att sortera saker eller bära kassar. Det är också bra att ha med en barnvakt åt barnet, så att föräldern som genomför sina pass inte måste lämna sina arbetsuppgifter om barnet behöver tillsyn. Barnvakten kan då hjälpa till tillsammans med barnet, men när man måste gå ifrån försvinner inte en person från schemat.
Passen på Klädbytardagen är ganska intensiva och mindre barn orkar givetvis inte lika mycket som vuxna, så ha en bra plan om du tar med dig barn - för barnets skull och för vår skull så vi inte förlorar arbetskraft.  Äldre barn som vill förköpa på egen hand måste då också genomföra passen efter förmåga. 

Vi har även en Facebooksida https://www.facebook.com/kladbytardagen och ett Instagramkonto kladbytardagen, följ oss gärna där.

Det är generellt färre volontärer på Klädbytardagen nu än för några år sen, så det är viktigt att ni sprider informationen om att vara med som personal till era vänner. Här finns en video som ni kan dela till personer som kan vara intresserade av Klädbytardagen (textning finns att slå på): https://youtu.be/3QGsr2vRRUc


Klädbytardagen: info@bytardag.se - Teknik: linus@etnolit.se - GDPR